برد رله یا ماژول رله یا کارت رله 4 کانال 40 آمپر چیست؟
کارت رله یا برد رله یک برد الکترونیکی می باشد که بروی آن تعدادی رله به صورت ایزوله وجود دارد. این نوع کارت رله یا ماژول رله در سیستم های بر پایه PLC و یا سیستم های اتوماسیون محور کاربرد فراوان دارد. به عنوان مثال توسط این کارت رله 4 کانال 40 آمپر می توان، 4 وسیله برقی پر قدرت را توسط میکروکنترلر ، رسپری پای ، آردیونو و یا پی ال سی کنترل نمود. همچنین از این دستگاه در سیستم های کنترل پیامکی و کنترل ریموتی و خانه هوشمند می توان استفاده نمود.
موارد بسیار زیادی وجود دارد که ما نیاز داریم توسط پی ال سی یا میکروکنترلر و یا یک مینی کامپیوتر یک مصرف کننده پر قدرت را کنترل کنیم. در نتیجه نیاز به یک رله قدرت داریم. همانطور که می دانید برای راه اندازی یک رله نیاز به مداراتی دارد که نیاز به سیم کشی دارد. دیود هرزگرد ، ترانزیستور درایو رله ، اپتوکولر و … قطعات مورد نیاز برای راه اندازی یک رله قدرت می باشد. یک برد رله یا Relay Board در واقع کار را برای کاربر خیلی ساده تر نموده و تمامی نیاز های یک درایو قدرت را ساده می کند.
برای مشاهده نمونه کار نصب و اجرا شده دستگاه کارت رله 4 کانال 40 آمپر وارد لینک زیر شوید:
مشاهده نمونه کار اجرا شده دستگاه
آموزش رله و مدار درایو رله؟
رله یک سوئیچ یا کلید می باشد که به صورت الکتریکی عمل می کند. رله از یک جفت ترمینال ورودی تشکیل شده است که به آن کویل یا سیم پیچ گفته می شود. در قسمت خروجی رله دارای یک یا چندین کنتاکت ممکن است داشته باشد. یکی از کاربرد رله ها ایزولاسیون سازی ورودی و خروجی بین قسمت کنترل و قدرت می باشد.
رله ها به صورت زیر نام گزاری می شوند:
1- رله نوع SPST NO: این رله مخفف Single Pole Single Throw به معنی تک پل و تک مسیره از نوع Normal Open یا حالت عادی باز می باشد.
2- رله نوع SPST NC: این رله مخفف Single Pole Single Throw به معنی تک پل و تک مسیره از نوع Normal Close یا حالت عادی بسته می باشد.
3- رله نوع SPDT: این رله مخفف Single Pole Double Throw به معنی تک پل و دو مسیره می باشد. این نوع رله دارای سه پین با نام های NC (حالت عادی بسته) ، NO (حالت عادی باز) و COM (پین مشترک) می باشد. به صورت پیشفرض و قبل از تحریک کویل یا سیم پیچ رله پین NC به پین COM این نوع رله وصل می باشد. علت نام گزاری این پین به NC همین می باشد. با تحریک رله پین COM از پین NC جدا شده و به پین NO متصل می شود. به همین علت به این پین NO یا نرمال باز گفته می شود.
4- رله نوع SPDT NO: این رله مخفف Single Pole Double Throw به معنی تک پل و دو مسیره می باشد. دو پین خروجی این رله از یکدیگر کاملا قطع می باشند. زمانی که سیم پیچ رله تحریک شود، این دو پین به یکیدیگر متصل می شوند.
5- رله نوع SPDT NC: این رله مخفف Single Pole Double Throw به معنی تک پل و دو مسیره می باشد. دو پین خروجی این رله کاملا به یکدیگر متصل می باشند. زمانی که سیم پیچ رله تحریک شود، این دو پین از یکیدیگر جدا می شوند.
6- رله نوع SPDT DB: این رله مخفف Single Pole Double Throw به معنی دو پل و دو مسیره می باشد. این رله دارای 4 پین خروجی می باشد. که دو پین آن به یکدیگر وصل و دو پین دیگر به صورت معکوس از هم جدا می باشند. با تحریک کویل رله دو پین وصل از یکدیگر جدا می شوند. و دو پینی که از قبل جدا، به یکدیگر وصل می شوند.
آموزش راه اندازی رله توسط میکروکنترلر یا مینی کامپیوتر:
در شکل زیر راه اندازی یک رله قدرت به صورت ایزوله توسط میکروکنترلر را آموزش می دهیم. کارت رله معمولا با ولتاژ 24 ولت کار می کند. اما رله های 12 ولت براحتی توسط یک مقاومت با ولتاژ 24 ولت نیز کار می کنند.
قابلیت های کارت رله 4 کانال 40 آمپر:
-
قابلیت کنترل 4 عدد خروجی رله ای 250 ولت با جریان 40 آمپر
-
دارای ایزولاسیون نوری با ماکزیمم 2000 ولت ایزولاسیون
-
دارای ترمینال پیچی در کنار هر خروجی با ماکزمم جریان 25 آمپر
-
وجود دیود هرزگرد محافظ برای هر رله و حذف نویز
-
قابلیت تعئین ولتاژ رله به صورت 24 ولت یا 12 ولت
-
دارای باکس محافظ ریلی مناسب جهت نصب بروی تابلو
-
دارای خروجی برای پین های COM و NO و NC رله
- قابلیت اتصال آسان به بردهای دارای پردازشگری و میکروکنترلری
ابعاد کارت رله 4 کانال 30 آمپر:
-
طول: 11.5 سانتی متر
-
عرض: 9 سانتی متر
-
ارتفاع: 6 سانتی متر
کاربرد کارت رله 4 کانال 40 آمپر:
-
کنترل انواع موتور های صنعتی DC و یا AC
-
استفاده به عنوان افزایش جریان در پورت های PLC
-
کنترل انواع ژنراتور های قدرت
-
استفاده به عنوان افزایش جریان در پورت های میکروکنترلری
-
افزایش جریان خروجی و کنترلر خروجی رزپری پای (Raspberry Pi)
-
قابلیت استفاده در انواع تابلو های فرمان
-
استفاده به عنوان افزایش جریان در پورت های آردیونو
-
قابلیت استفاده برای کنترل انواع درب های برقی
-
کنترل موتورها (متناسب با توان رله)
-
استفاده برای سیستم های کنترل پیامکی و ریموتی
-
قابلیت کنترل انواع لوازم برقی مانند لامپ ها
-
قابلیت به کار گیری در خانه های هوشمند جهت کنترل وسایل برقی
حمیدرضا –
جریان لحظه ای رله ها 40 هستش یا جریان دائم کار؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مدیر –
جریان لحظه ای رله ها 40 آمپر و جریان دایم کار هم 35 آمپر می باشد.