فرستنده گیرنده چیست؟
یک قطعه الکترونیکی است که برای ارتباط بین یک دستگاه گیرنده و دستگاه کنترل استفاده می شود. فرستنده شامل قطعاتی برای کنترل یک دستگاه گیرنده است و به وسیله سیم یا به صورت بی سیم به گیرنده متصل می شود. گیرنده نیز در مکان مورد نظر نصب شده و سیگنال های دریافتی از فرستنده را به حرکت های تعیین شده تبدیل می کند. فرستنده گیرنده 4 کانال 40 آمپر صنعتی امکان کنترل دقیق را به کاربر می دهد و در بسیاری از بخش های صنعتی و ساختمانی استفاده می شود. این فرستنده گیرنده ها در مدل های فرستنده گیرنده 4 کانال 6 کانال 8 کانال و 12 کانال با توجه به نیاز مصرف کننده موجود می باشد.
فرستنده گیرنده بی سیم چیست؟
امروزه در بسیاری از صنایع به دلیل حساسیت و خطرات موجود امکان کنترل دستی بسیاری از دستگاه ها از نزدیک وجود ندارد یا بسیار سخت و پر خطر است. یا ممکن است برای اعمال بعضی تغییرات نیاز باشد مسافت زیادی چندین بار پیمایش شود. بنابراین استفاده از دستگاهای کنترل از راه دور یا همان فرستنده گیرنده بسیار متداول شده است.
فرستنده گیرنده بیسیم یک سیستم بیسیم است که برای انتقال فرمان و کنترل بین فرستنده و گیرنده استفاده میشود. این سیستم شامل فرستنده که دارای چندین ورودی است و اطلاعات را به گیرنده ارسال میکند و گیرنده دارای چندین رله است که بر اساس اطلاعات دریافت شده از فرستنده، وظایف مختلفی را انجام میدهد.
این دو دستگاه از طریق امواج رادیویی با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. این ریموت کنترل قادر است دستورات را به طور دقیق و پیشرفته ارسال کند. فرستنده قادر است دستوراتی از جمله حرکت به سمت بالا یا پایین، چرخش به چپ یا راست، توقف ، خاموش یا روشن و… را به گیرنده منتقل کند. استفاده از فرستنده گیرنده بیسیم باعث افزایش امنیت و کارآیی در عملیات میشود زیرا امکان کنترل و مشاهده از راه دور فراهم میشود. این ریموت کنترل به عنوان یک ابزار قدرتمند در بسیاری از صنایع مانند ساختمانسازی، حمل و نقل، بنادر و غیره استفاده میشود.
انواع ریموت رادیویی:
به طور کلی دو نوع سیستم کنترل از راه دور در دسترس مصرف کنندگان است، سیستم های مبتنی بر IR و سیستم های مبتنی بر RF.
سیستم های IR که مخفف Infrared است و به این معنی است که کنترل از راه دور باید مستقیماً به سمت گیرنده باشد.
و سیستم RF که مخفف رادیو فرکانس است و به معنای کنترل از راه دور چند جهته است. همه دستگاه های فروشگاه مهراد کنترل دارای ریموت با سیستم RF میباشد.
مزایای فرستنده گیرنده بیسیم عبارتند از:
1. آسانی نصب و استفاده: این فناوری بدون نیاز به کابلهای پیچیده و اتصالات داخلی، سیستمهای بیسیم را بسیار آسان در نصب و راهاندازی میکند.
2. انعطاف پذیری: از آنجا که کابلی نیاز نیست، فرستنده و گیرنده های بیسیم امکان حرکت آزاد بین دستگاهها را فراهم می کنند. بنابراین، شما می توانید دستگاههای خود را به راحتی حمل و نقل کنید و در هر نقطه از خانه یا محیط کار خود قرار دهید.
3. پایداری سیگنال: فناوری بیسیم توانایی انتقال بیدرنگ دیتا را دارد، به طوری که بدون وقفه و قطعی، سیگنال را از فرستنده به گیرنده منتقل می کند.
4. صرفه جویی در هزینه: استفاده از تجهیزات بیسیم کم هزینه تر است تا احداث و نصب سیم کشی و کابلهای فیزیکی.
5. امنیت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی، فرستنده و گیرنده های بیسیم به طور معمول دارای سیستمهای رمزنگاری قوی هستند که امنیت بالایی را برای انتقال اطلاعات فراهم میکنند.
با این حال، همچنین باید توجه داشت که استفاده از سیستمهای بیسیم همچنین ممکن است باعث محدودیت محدوده سیگنال شود و تحت تأثیر نویزها و تداخلات بیشتری قرار بگیرد.
موارد استفاده فرستنده گیرنده 4 کانال 40 آمپر صنعتی:
این ریموت کنترل میتواند در انواع مختلفی از بخشهای صنعتی استفاده شود. نمونههایی از کاربردهای آن عبارتند از:
1. کنترل از راه دور سیستمهای خنککننده و گرمکننده: با استفاده از فرستنده و گیرنده بیسیم میتوان سیستمهای خنککننده و گرمکننده را از طریق دستگاهی کنترل کرد. به عنوان مثال، میتوان با استفاده از فرستنده، دما و عملکرد یک پنکه یا یک گرمکن را تنظیم کرد.
2. کنترل دستگاههای روشنایی: با استفاده از فرستنده و گیرنده بیسیم، میتوان دستگاههای روشنایی را از راه دور کنترل کرد. به عنوان مثال، در یک خانه هوشمند، میتوان با استفاده از فرستنده، روشنایی هر اتاق را تنظیم کرد یا آنها را خاموش و روشن کرد.
3. کنترل تجهیزات صنعتی: در صنعت، فرستنده و گیرنده بیسیم میتواند استفاده شود تا تجهیزات صنعتی را کنترل کند. به عنوان مثال، میتوان با استفاده از فرستنده و گیرنده بیسیم جرثقیل را کنترل کرد، فرآیندهای تولید را مدیریت کرد و سایر تجهیزات صنعتی را کنترل کرد.
4. سیستمهای امنیتی: فرستنده و گیرنده بیسیم همچنین میتواند در سیستمهای امنیتی مورد استفاده قرار بگیرد. به عنوان مثال، میتوان با استفاده از فرستنده و گیرنده بیسیم دستگاههای امنیتی مانند دوربینهای مداربسته را کنترل کرد و تصاویر آنها را دریافت کرد.
همچنین، فرستنده و گیرنده بیسیم در بسیاری از دستگاههای خانگی نیز استفاده میشوند، مانند ریموتهای تلویزیون و رادیو، سیستمهای صوتی خانگی و غیره.
مرتضی –
درود..
آقا این فرستنده گیرنده رو میشه برای جرثقیل های سقفی هم استفاده کرد؟؟
رله برای هشدار نداره روی دستگاه. چطوری هشدار بده؟؟؟؟؟
مدیر –
سلام. فعلا برای هشدار رله قرار ندادیم ولی بزودی قرار میدیم.