کیت های قدرت

محافظ 30 آمپر برق شهر آنالوگ

محافظ آنالوگ ۳۰ آمپر برق شهر

در زیر چند نمونه عکس از کیت محافظ برق شهر آنالوگ ۲۲۰ ولت ۳۰ آمپر مهراد کیت را مشاهده می کنید.

محافظ برق شهر چیست؟

محافظ برق ولتاژ چیزی فراتر یک سه راهی برق ساده بوده و نقش مهمی را در نگهداری دستگاه‌های الکترونیکی نظیر کامپیوتر و لپ تاپ بازی می‌کند.

از آنجا که لوازم برقی و الکترونیکی نظیر یخچال، کامپیوتر، تلوزیون و کولر و … به تغئیرات مقدار ولتاژ برق شهر حساس می باشند، باید از تغئیرات ولتاژ در برق ورودی اینگونه لوازم جلوگیری به عمل آورد.

مصرف برق در سطح شهر در طول شبانه روز متفاوت می باشد. میزان مصرف برق در ساعات ابتدایی روز یعنی قبل از طلوع آفتاب بسیار کم بوده و به همین دلیل افت ولتاژ برق شهر ناچیز می باشد و مقدار ولتاژ برق شهر از عدد نرمال ۲۲۰ ولت کمی بالاتر می باشد.

در ساعات پایانی شب مقدار میزان مصرف برق بسیار بالا بوده و افت ولتاژ در برق شهر زیاد می باشد. و مقدار ولتاژ برق شهر از سطح نرمال ۲۲۰ ولت کمتر می باشد.

این تغئیرات گاهی از سطح مجاز تجاوز می نماید و باعث آسیب به لوازم الکتریکی و الکترونیکی می باشد.

قبل از اینکه به بیان چگونگی کارکرد محافظ ولتاژ (نوسان و شوک) بپردازیم، نیاز به تعریف شوک الکتریکی داریم. جریان برق را همانند جریان آب داخل لوله در نظر بگیرید.

آب از یک سر لوله به سمت دیگر به واسطه‌ی فشار آب در حال حرکت است. (حرکت آب از فشار بالا به سمت فشار پایین).

الکتریسیته هم به روشی مشابه عمل می‌کند، حرکت از مناطق با پتانسیل الکتریکی بالا به سمت ناحیه‌های با انرژی پتانسیل الکتریکی پایین. در این مورد، از یک سر سیم به سر دیگر سیم.

ولتاژ میزان اندازه گیری پتانسیل انرژی الکتریکی است، به ویژه اختلاف در پتانسیل انرژی الکتریکی (فشار برق). هنگامی که ولتاژ برای حداقل 3 نانو ثانیه از حد معمول بالاتر رود، آن‌گاه شوک (Surge) نامیده می‌شود.

به مثال لوله آب برگردیم. اگر فشار آب داخل لوله بیش از حد زیاد شود، لوله خواهد ترکید. همین موضوع برای سیم کشی برق نیز صدق می‌کند.

اگر ولتاژ سیم بیش از حد زیاد شود، به معنی اختلاف بسیار زیاد در پتانسیل انرژی الکتریکی از یک سر به سر دیگر، سپس جریان برق دچار شوک خواهد شد. این عمل موجب گرم شدن سیم شده و اگر به اندازه کافی گرما به اندازه کافی باشد، می‌تواند موجب آتش سوزی نیز شود.

پس محافظ ولتاژ یک وظیفه دارد؛ شناسایی ولتاژ بیش از حد و منحرف کردن الکتریسیته اضافی به سیم اتصال به زمین. به همین دلیل است که همه‌ی محافظ‌های ولتاژ باید دارای پین اتصال به زمین باشند (پین سوم روی دو شاخه محافظ یا اتصال‌های فلزی بالا و پایین روی آن) و به یک پریز دارای اتصال به زمین متصل شوند تا کارکرد درست خود را داشته باشند.

 

چه زمانی باید از محافظ برق استفاده کنیم؟

چه چیزی باعث ایجاد افزایش ناگهانی و شوک الکتریکی می‌شود؟ اکثر مردم فکر می‌کنند مقصر اصلی افزایش الکتریسیته رعد و برق است، اما این مورد برای همه درست نیست.

بله، رعد و برق می‌تواند باعث افزایش ناگهانی و شوک الکتریکی شود، اما ولتاژ رعد و برق آنقدر زیاد است که اکثر محافظ‌های ولتاژ قادر به مقاومت در برابر انرژی آن نیستند. در طول یک طوفان رعد و برق، تنها راهی که می‌توان مطمئن شد دستگاه دچار نوسان احتمالی نمی‌شود این است که آن را از برق بکشید.

 

مقصر اصلی افزایش ناگهانی و نوسان الکتریسیته چیست؟ دستگاه‌های برقی که نیاز زیادی به انرژی برای عملکرد خود دارند. بسته به سیم کشی خانه، ممکن است متوجه سوسو زدن چراغ‌ها هنگامی که دستگاه‌های قوی نظیر کولر گازی روشن و خاموش می‌شوند، شده باشید.

زمانی که این دستگاه‌ها روشن می‌شوند، نیازمند الکتریسیته زیادی هستند که فشار زیادی روی شبکه وارد کرده و می‌توانند موجب افزایش ناگهانی جریان برق شوند.

چه زمانی باید از محافظ ولتاژ استفاده کنید؟ تمام مدت. سوال واقعی این است که واقعا کدام دستگاه‌ها باید به محافظ ولتاژ متصل باشند.

شما برای چراغ مطالعه یا پنکه ایستاده خود نیازی به استفاده از محافظ برق ندارید، اما برای دستگاه‌های گران قیمت که دارای ریز پردازنده‌های پیچیده هستند، نظیر کامپیوتر، تلویزیون، سینمای خانواده، لوازم آشپزخانه پیشرفته و غیره، نیاز به استفاده از محافظ ولتاژ برق دارید.

به این فکر کنید اگر یک شوک الکتریکی اتفاق بیفتد و تمام دستگاه‌های متصل به پریزهای برق را نابود کند، آنگاه با خود خواهید گفت کاش آن‌ها را به یک محافظ برق متصل می‌کردید و البته دیگر آن زمان افسوس و پشیمانی دیگر سودی ندارد! پس بهتر است دستگاه‌های گران قیمت خود را به یک محافظ برق متصل کنید.

یک مزیت جنبی محافظ ولتاژ هم کاهش به هم ریختگی کابل‌ها و مدیریت بهتر آن‌هاست. همه کابل‌ها در یک مقصد پایان می‌پذیرند که همین امر به شما امکان مرتب کردن بهتر آن‌ها را می‌دهد.

 

 

برخی از امکانات کیت محافظ برق:

  • دارای یک رله می باشد، که توان ۲۵۰ ولت و ۳۰ آمپر را کنترل می کند.
  • کیت دارای سه عدد ال ای دی به رنگ های قرمز، زرد و سبز می باشد، که برای نمایش وضعیت های مختلف سیستم است.
  • در مدار دو عدد جامپر برای تنظیم زمان اتصال موجود می باشد.
محمود باقریان

درباره محمود باقریان

مهراد کیت با ۱۵ سال سابقه در زمینه طراحی سیستم های کنترل از راه دور و تولید تجهیزات خانه هوشمند و هر گونه هوشمند سازی توسط مهندسین داخلی آماده ارائه محصولات و خدمات می باشد.

6 دیدگاه در “محافظ 30 آمپر برق شهر آنالوگ

  1. پوریا گفت:

    سلام جناب این ها فروشی هستند

  2. با سلام و تشکر از بازدید شما همکار گرامی.
    از قسمت فروشگاه سایت میتوانید این برد را تهیه کنید.

  3. سید امید خبیری گفت:

    سلام وقت بخیر. میخواستم چندتا از این محافظ های 30 آمپری آنالوک تهیه کنم. هرکاری میکنم از طریق سایت نمیتونم راه دیگه ای داره که بتونم خرید بزنم.

    1. با عرض سلام خدمت شما همکار گرامی.
      این دستگاه فعلا موجود نمی باشد.
      موجود شدن برد از طریق سایت اطلاع رسانی خواهد شد.

  4. گفت:

    باسلام سلام نمیشه درداخل هر دستگاه وریستور گذاشت تا از خطرات یا نوسانات جلوگیری بشه

    1. با سلام و تشکر از بازدید شما همکار گرامی.
      در طراحی های جدید این محصول وریستور و فیوز نیز اضافه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.