کیت های مخابراتی

ریموت کنترل رادیویی 12 کانال 16 آمپر همراه کیبرد

ریموت کنترل رادیویی 12 کانال 16 آمپر و کنترل همزمان توسط كيبرد

در زیر چند نمونه عکس از کیت ریموت کنترل رادیویی 12 کانال 16 آمپر با برد 100 متر را مشاهده می کنید.

 

ماژول رادیویی ASK با فرکانس 315 مگاهرتز:

این ماژول ها یک فرستنده و گیرنده رادیویی RF ساده می باشند که حتی می توان آن را با یک مدار ساده هم ساخت. این ماژول ارزان قیمت ترین ماژول موجود در بازار ایران بوده و برای ساخت کنترل از راه دور مناسب می باشد. در اکثر فرستنده های رادیویی بازار که به فرستنده های کد فیکس مشهور هستند از این نوع ماژول ها استفاده شده است.

کار با این ماژول های RF بسیار ساده است و به صورت ساده به انکودر و دیکودر ها متصل می شود فرکانس این ماژول ها اکثر مواقع 315 مگاهرتز می باشد ولی نوع 433 مگاهرتز آن نیز موجود می باشد.

این ماژول در واقع برای کنترل از راه دورها ساخته شده و 99% استفاده ای که از این ماژول می شود کنترل از راه دورهایی می باشد که در بازار فراوان یافت می شود. برد این ماژول بسته به شرایط محیطی از 50 تا 150 متر می باشد. نوع مدلاسیونی که برای این نوع ریموت ها استفاده می شود از نوع مدلاسیون ASK می باشد.

این نوع مدلاسیون بر روی دامنه موج حامل اثر گذاشته و به این ترتیب باعث انتقال اطلاعات میشود. در عکس زیر انواع مدولاسیون های دیجیتال نمایش داده شده است.

به طور معمول ماژول های RF به سه گروه تقسیم بندی شده اند ، ماژول RF فرستنده ، ماژول RF گیرنده،  ماژول RF فرستنده و گیرنده یا Transceiver که خود به چند دسته تقسیم می شوند. گیرنده ها در ماژول های RF به دو نوع گیرنده سوپر هیتروداین و گیرنده واکنشی تقسیم می شوند . گیرنده سوپر هیتروداین عملکرد بهتری نسبت به گیرنده واکنشی دارند اما از لحاظ قیمت کمی بالاتر از گیرنده ی واکنشی است.

مدلاسیون ASK یکی از ساده ترین انواع مدولاسون ها می باشد، و تاثیر پذیری خیلی شدیدی نسبت به عوامل محیطی دارد.  بنابراین برای فرستنده های برد بالا معمولا از این نوع مدلاسیون استفاده نمی شود، ولی برای استفاده در ریموت های برد نزدیک بسیار پرکاربرد بوده و ارزان قیمت به نسبت انواع دیگر مدلاسیون ها می باشد.

در زیر شکل یک ماژول گیرنده ASK را مشاهده می کنید.

 

ریموت کنترل رادیویی کد فیکس:

به طور کلی یک ریموت کنترل رادیویی کد فیکس شامل سه بخش می باشد:

  1. فرستنده RF فرکانس 315 مگاهرتز یا 433 مگاهرتز
  2. یک آی سی انکودر مانند PT2262
  3. آنتن فرستنده RF

همچنین برای ارسال اطلاعات از تعدادی کلید در فرستنده استفاده می شود. برای ساخت قسمت گیرنده ریموت کنترل رادیویی مدار دارای سه بخش می باشد:

  1. گیرنده RF فرکانس 315 مگاهرتز یا 433 مگاهرتز
  2. آی سی دیکودر مانند PT2272
  3. آنتن گیرنده RF

پایه و اساس ارسال و دریافت در این روش بر اساس یک کد ثابت می باشد، که توسط چیپ های PT2262 و PT2272 تولید می شود. به این صورت که با مقدار دهی پایه های آدرس در چیپ فرستنده (از طریق کلید های فشاری) و دادن همان مقدار در چیپ گیرنده دیتا ارسال شده و در گیرنده دریافت می شود. عیب این روش امنیت پایین آن است.

 

ریموت کنترل های کد لرن:

همچنین بعضی از ریموت کنترل های رادیویی در بازار موجود هستند که به آنها ریموت کنترل های کد لرن می گویند. این نوع ریموت کنترل ها برخلاف ریموت کنترل های کد فیکس یک فریم سریال ارسال می کنند که بیست بیت می باشد. ریموت کنترل های کد لرن دارای قابلیتی می باشند که می توان گیرنده را به فرستنده معرفی نمود.

پایه و اساس ارسال در این روش معمولا براساس کد دهی به روش چیپ EV1527 یا یکی از هم خانواده های این چیپ است. کد دهی این چیپ نیز به این صورت است که قبل از ارسال دیتا تعداد بیست بیت کد منحصر به فرد مربوط به هر ریموت را ارسال می شود و سپس دیتا را ارسال می شود.

در این روش تقریبا می توان به طور 100 درصد گفت که هر ریموت کد منحصر به فرد خود را دارد. (به عنوان مثال این ریموت ها بیشترین کاربرد را در دربازکن ها و ریموت های دزدگیر ماشین ها دارند).

 

کاربرد های ریموت کنترل رادیویی:

  • انواع بالابر
  • جرثقیل های سقفی، بازویی، دروازه ای
  • بالابرهای هیدرولیک
  • پمپ های بتون
  • جرثقیل های متحرک (کامیونی)
  • کمپرسی ها و ماشین های مصالح فله و نخاله بر
  • جرثقیل های برجی (تاور کرین)
  • ماشین آلات معدنی
  • ماشین آلات راهسازی و حفر تونل
  • لوکوموتیو های جرثقیل دار
  • سیستم های جابجایی در محیط های آلوده و خطرناک
  • صنایع هواپیما سازی و سالن های تعمیر و نگهداری هواپیما ها

 

قابلیت های کیت ریموت کنترل 12 کانال:

  1. تغذيه مستقيم از 220 ولت برق شهري و بدون نياز به اداپتور
  2. محدوده برد از 50 الي 150 متر مبني بر شرايط و موانع محيطي
  3. داراي رمز عبور براي امنيت بالاتر کیت
  4. مجهز به رله هاي كتابي يا شيشه اي 10 الي 16 امپري پیوسته واقعی
  5. داراي سيستم پردازش ميكروكنترلري و در نتيجه برنامه ريزي و سفارشي سازي کیت طبق نياز مشتري
  6. رابط كاربري فلت كيبورد براي برنامه دهي مستقیم به سيستم
  7. قابليت اتصال سنسور دما و نمايشگر و عملكرد به صورت ترموستات كاملا قابل برنامه ريزي براي هر رله
  8. قابليت برنامه پذيري هر رله و كاركرد به صورت مجزاي هر رله در مدهاي: Latch قفل، Momentary لحظه اي، Toggle يكي بجاي ديگري.
  9. قابليت منحصر به فرد كاركرد همزمان با ريموت هاي فرستنده كدفيكس و كدلرن

 

نحوه عملکرد کیت ریموت کنترل 12 کانال 16 آمپر:

هنگاميكه برق ورودي به مدار اعمال مي شود، دو عدد LED  نوراني قرمز (براي قسمت 12ولت) و يك عدد LED آبي رنگ (براي قسمت 5ولت) روشن شده و به كاربر صحت ولتاژهاي مدار را اعلام مي كند.

در مرحله اول ميكروكنترلر راه اندازي اوليه مدار را انجام مي دهد. از جمله ارتباط با آي سي مموري و عملكردهاي لازم براي ارتباط با ما‍ژول RF. سپس اگر براي کیت از پيش رمز عبور تائین شده باشد، با روشن كردن کیت،  LED STATUS كه سبز رنگ مي باشد به كاربر اعلام مي كند تا رمز عبور را از طريق كيبورد وارد كند.

در اين حالت پس از هر بار فشردن كليد LED STATUS يك چشمك به نشانه دريافت كد مي زند. بعد از دريافت رمز عبور، اگر رمز وارد شده صحيح باشد LED STATUS چند چشمك پياپي مي زند و ميكروكنترلر به مرحله بعد مي رود. در غير اين صورت LED STATUS دو چشمك با تاخير 1 ثانيه زده و  مرحله دريافت رمز مجددا تكرار مي شود.

حال اگر كاربر رمز صحيح وارد كند ميكرو كنترلر وارد قسمت گيرندگي و پردازش سيگنال خواهد شد. بدين صورت كه با فشردن هر كليد بر روي كيبورد و يا ريموت فرستنده رله متناظر با آن فعال خواهد شد.

در اين زمان عملكرد هاي ديگري نيز قابل اجرا مي باشد. از جمله تعريف يا لرن يك ريموت جديد براي کیت براي استفاده چند كاربر از کیت به طور همزمان. و يا حذف يك ريموت از کیت. همچنين حذف كليه ريموت هاي تعريف شده به کیت. و همچنين برنامه دهي به رله ها براي كاردكرد در مدهاي ذكر شده.

براي تعريف يا لرن كردن يك ريموت فرستنده جديد به کیت كافيست ابتدا كليد F1 را زده سپس ميكروكنترلر LED STATUS  سبز رنگ را روشن نموده و منتظر مي ماند. حال كاربر مي بايست فقط  يكي از كليد هاي ريموت فرستنده را فشار دهد، تا ميكروكنترلر نوع ريموت از لحاظ كدفيكس يا كدلرن بودن را تشخيص داده و آدرس ريموت فرستنده را استخراج و در آي سي Memory خود ذخيره كند.

براي حذف يك ريموت فرستنده به کیت كافيست ابتدا كليد F2 را زده  سپس ميكروكنترلرLED STATUS  سبز رنگ را روشن نموده و منتظر مي ماند. حال كاربر مي بايست فقط  يكي از كليد هاي ريموت فرستنده را بفشارد تا ميكروكنترلر ريموت را تشخيص داده و آدرس ريموت فرستنده را استخراج و از اي سي Memory خود حذف كند.

همچنين براي حذف تمامي ريموت هاي فرستنده كافيست ابتدا كليد F2 را زده  سپس ميكروكنترلرLED STATUS  سبز رنگ را روشن نموده و منتظر مي ماند. حال كاربر مي بايست كليد F1 را فشار داده و سپس رمز عبور را وارد كند. در اين حالت اگر رمز صحيح باشد LED STATUS چند چشمك پياپي زده و ايسي Memory خود را فرمت مي كند. در غير اين صورت از اين مرحله خارج شده و به حالت گيرندگي باز مي گردد.

 

برای مشاهده و خرید محصول مشابه با قابلیت های بیشتر کلیک کنید

محمود باقریان

درباره محمود باقریان

مهراد کیت با ۱۵ سال سابقه در زمینه طراحی سیستم های کنترل از راه دور و تولید تجهیزات خانه هوشمند و هر گونه هوشمند سازی توسط مهندسین داخلی آماده ارائه محصولات و خدمات می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.